Conectarea la distanţă cu un computer care rulează NVDA screen reader

Probabil că mulţi dintre dvs aţi avut ocazia fie să ajutaţi pe cineva cu tehnologia, fie să fiţi ajutaţi cu tehnologia în diferite circumstanţe.
Astăzi vreau să fac o mică demonstraţie a felului cum ne putem conecta la distanţă la computerul altcuiva care foloseşte cititorul de ecran NVDA, atunci cînd e nevoie să facem schimbări sau ajustări ale respectivului dispozitiv.
Tot astfel, dacă lăsăm acasă un computer deschis nonstop putem să îl accesăm de pe alt dispoozitiv, de la o altă locaţie, atâta vreme cât ambele computere rulează NVDA screen reader şi addon-ul NVDA Remote.
Ştiu că există multe programe de acces la distanţă şi între acestea unele foarte bune şi poate chiar rezonabil de accesibile, dar acest addon a fost creat şi gândit de o persoană nevăzătoare, având în vedere nevoile de utilizare ale unui nevăzător, deci accesibil pe de-a întregul.
Conexiunea e stabilă şi trecerea de la un dispozitiv la celălalt se face simplu apăsând o singură tastă: F11.
Descărcaţi NVDA screen reader gratuit de aici dacă nu îl aveţi, şi NVDA Remote de aici, apoi instalaţi addon-ul în timp ce NVDA screen reader e pornit.
Instalarea se face obişnuit, ca în cazul oricărui altui addon.
Vi se va crea un nou submenu în ramura Unelte din meniul NVDA. De acolo se poate controla conectarea-deconectarea şi alte câteva opţiuni.
Ascultaţi demonstraţia audio de mai jos pentru a învăţa cât de simplă este conectarea şi deconectarea când folosiţi acest addon.
Când sunteţi în computerul de la distanţă aveţi doar o singură oprelişte, în sensul că, nu puteţi executa control-alt-delete decât din meniul addonului, iar F11 este folosită exclusiv pentru comutarea dintre computerul controlor şi cel controlat.
Vă doresc audiţie plăcută şi abia aştept să aud ce întrebuinţare i-aţi dat şi cât îl folosiţi.
Pentru mine unul, ca trainer de tehnologie pentru nevăzători, acest addon este deosebit de util, şi nu cred că mai e nevoie să explic de ce.

Lasă un răspuns