Conectarea unui display Braille la iPad

Salutare prieteni, și bine v-am găsit la un mic tutorial și demonstrație unică în România. Eu unul nu am mai văzut până acum vreun tutorial de acest gen în limba română.
Am primit ca donație din partea unui om de bine un display Braille BI40 din seria Brailliant de la Humanware. Puteți găsi site-ul lor cu acest nume Humanware urmat de dot com.
Nu e cel mai modern display apărut însă inovațiile și îmbunătățirile nu sunt spectaculare la aceste dispozitive ca în cazul altor tehnologii așa că și un dissplay de 10-15 ani te poate servi la fel de bine ca unul de ultimă generație.
În fine, ăsta a apărut cu vreo câțiva ani în urmă și au mai apărut și altele de la Humanware de atunci, însă este în stare perfectă de funcționare și fără vreun semn de uzură.
Nu știu nici eu prea multe despre acest gen de dispozitive mai mult decât m-am interesat în ultima vreme și în timpul de mai demult, iar resursele de învățare sunt destul de puține chiar și în engleză. Însă cum necum sper să pot învăța tot ce se poate despre ele, din două motive:
1 – să fiu pregătit de comunicare în cazul în care auzul mi-ar fi afectat. Momentan pentru mine urechea este perfectă și e principalul simț pentru primirea informației. Dacă bătrânețea sau vreo altă situație ar duce la nefericirea de a nu mai auzi cum trebuie vreau să fiu pregătit din punct de vedere tehnic să folosesc tehnologia display-ului Braille.
Probabil că toți vă aduceți aminte de regretatul Vasile Adamescu care și orb și surd fiind nu avea altă soluție de comunicare decât prin display-ul Braille.
2 – Aș vrea să fiu pregătit să pot lua notițe și să citesc în liniște fără aportul vocii din screen reader oridecâteori voi voi sau va fi nevoie.
Așadar dacă vreți să aflați descrierea produsului și cum se conectează la iPad sau iPhone ascultați episodul de mai jos.
E nevoie să aveți bluetooth pornit și să mergeți la Accesibilitate/Voiceover/Braille/caută dispozitiv Braille pentru a găsi dispozitivul dvs și veți primi în pasul de împerechere dispozitive un cod în genul celor primite la împerecherea unui Apple Watch. Confirmați codul și apăsați butonul împerechează. Asta-i tot. De aici înainte, presupunând că ați cercetat manualul display-ului și știți principalele combinații de taste nu vă rămâne decât să folosiți dispozitivul.
Aștept impresii, întrebări și sugestii dar mai ales informații despre experiența dvs dacă ați folosit astfel de dispozitive.

1 comentariu publicat

  1. Te salut Adi. Încearcă-l te rog și pe un dispozitiv cu Android, folosind Google BrailleBack. Am găsit această aplicație în Google Play, căutând Google Lookout, o aplicație pe Android, care îți descrie mediul înconjurător, îți citește text, etichete, documente, recunoaște bancnote.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: