Muzica şi accesibilitatea pentru nevăzători

Pentru prima dată în istoria podcastului Nevazator.ro am avut o masă rotundă, şi nu oricum, dar cu numai puţin de cinci invitaţi.
Subiectul unul pe măsură, a fost muzica şi accesibilitatea sa pentru nevăzători.
De la notaţia muzicală, materialele de pe care pot sau nu învăţa nevăzătorii să citească, repete sau studieze muzica, unelte folositoare şi accesibile celor interesaţi de muzică, fie interpreţi, studenţi, artişti sau producători muzicali, şi multe alte informaţii utile pot fi ascultate de-a lungulacestui episod de circa 80 de minute.
Este acel episod care niciodată, sub nici o formă nu trebuie ratat.
Şi ca unul care sunt producătorul acestui podcast, pot spune cu mâna pe inimă, că nu a fost niciodată până acum atât de multă informaţie valoroasă cumulată într-un singur episod.
Invitaţii au pus la olaltă suma uneltelor lor şi a rezultat o pagină cu resurse utile nevăzătorilor interesaţi de muzică, atât software, dar şi manuale şi tutoriale cu diferite informaţii vital de utile studenţilor de muzică.
Invitaţii mei au fost :

  • Mircea Bucur de la Fundaţia Cartea Călătoare, o persoană căruia muzicienii români îi datorează recunoştinţa pentru traducerea notaţiei Braille a muzicii în limba română, dar şi pentru multe alte proiecte de accesibilizare dedicate nevăzătorilor,
  • Ioan Man, artist bine cunoscut publicului larg, lansat la Xfactor,
  • Alexandr Cozaciuc, instrumentist, absolvent de Conservator, şi el la rândul său prezent în diferite emisiuni TV ca instrumentist la instrumente de suflat,
  • Adi Hentea, compozitor, artist de muzică creştină, producător muzical şi la rândul său absolvent de Conservator,
  • Rodica Pelinel, dirijor de orchestră în cadrul unei Biserici Baptiste, muzician amator şi instrumentistă , ea putând fi contactată pe gmail dacă veţi pune înaintea lui at rodicamobil.

iar acestei suite de muzicieni se alătură şi gazda ca muzician amator, şi autor a două albume de muzică religioasă publicate în urmă cu circa 20 de ani.
În dreptul fiecărui invitat veţi găsi metoda de contact potrivită, către site, profil social sau e-mail.
Vă doresc audiţie plăcută, iar dacă veţi găsi necesar să adăugaţi colecţiei de resurse de muzică accesibilă şi alte unelte care nu le-am menţionat încă, atunci lăsaţi un comentariu la acest articol.

Lasă un răspuns