O nouă direcție pentru viitorul site-ului

Bun găsit tuturor prietenilor nevăzător. Ro
Am scris cu ceva în urmă pe Facebook despre dorința mea de a re calibra publicarea pe nevăzător. Ro, și anume aș dori să public în mod săptămânal și să las loc celor care doresc să contribuie la rândul lor cu materiale.
Spuneam că vreau să creez în calendar editorial prin care să vă aduc la cunoștință temele ce vor fi dezbătute în perioada următoare
Ați vrea cumva să contribuiți la realizarea acestui calendar?
După cum bine știți, am început mai multe serii de tutoriale, cum ar fi wordpress pentru nevăzătoriMac pentru nevăzători, iPhone pentru nevăzători, și de asemenea există topice și pe NVDA și Jaws.
Momentan am aflat că se dorește un tutorial pe iTunes în Windows.
Bănuiesc că ar fi un număr considerabil de persoane ce doresc să afle mai mult despre Windows 10.
Vreau să nu muncesc degeaba pe diferite articole care sunt de interes doar pentru o mână de oameni, ci vreau să ascult vocea câtor mai mulți și să aduc ajutorul meu pe teme care chiar vă interesează.
Nu am nici un feedback, nu may scrim nimic… Asta înseamnă că informația adusă de mine este deja cunoscută și ca atare nu are rost să mă repet.
Deși site-ul acesta este unul de referință, și a fost menționat de Știrile ProTV sunt gata să îl închid dacă nu știu în ce fel vă pot fi de folos.
Scuzați-mi tonul puțin supărat, însă timpul tuturor este prețios, și al dvs, și al meu, și nu are rost să muncim pentru un produs care nimeni nu îl dorește.
Așa că haideți să facem nevăzător.ro cu adevărat locul în care se văd nevăzătorii, și să arătăm că vrem să fim instruiți pe teme ce țin de tehnologiile de acces și nu numai.
Vă aștept să propuneți în comentariul acestui articol temele ce doriți să fie introduse în calendarul editorial pe următoarele șase luni.
Deci, am nevoie de 24 de titluri. Unele pot fi legate în serii de tei sau patru articole.
Vă mulțumesc anticipat.

4 comentarii publicate

 1. Am citit tot ce sa publicat pe acest site. Am ascultat toate tutorialele. Așa am ales să îmi cumpăr iphone se și nu îmi pare rău. Sunt din Republica Moldova și aceste tutoriale le dau mai departe la cei ce nu au acces la internet și vor să își cumpere un telefon dar nu știu cum se poate folosi un telefon fără tastatură numai pipăind ecranu. Pentru mine acest site este foarte util și mear părea foarte rău dacă sar închide. Sunt interesat să faceți cîteva tutoriale despre: Cum folosim itunes cu Windows, cum ne abonăm la podcasturi și la apple music, cum ne dezabonăm de la un podcast dacă nu ne mai place și cum ștergem un album sau o carte din itunes, cum putem face Windows 10 mai rapid și mai accesibil. Cam asta mar interesa pe mine. Mult succes pe mai departe.

 2. Salutare!Pentru a cunoaste toate smecheriile dintr-un system de operare este necesar ca acesta sa existe pe aparat,corect?In acest sens m-am gandit ca ne-ar prinde bine un tutorial despre cum se instaleaza fiecare system de operare pe fiecare dintre aparatele ca mac,computer si iphone.
  Apoi incet-incet sa avem tutoriale despre cum se instaleaza si utilizeaza softurile necesare noua…
  Iar pentru iphone sa stim toate scurtaturile,fiecare ce face si cum se folosesc anumite softuri cum ar fi GPS,softuri pentru citirea si editarea documentelor,cum folosim Itunes…Cam atat.

 3. Buna ziua,

  eu as fi curioasa sa aflu daca a urmat cineva o scoala speciala pentru nevazatori si cum este acolo. fiica mea are aproape 6 ani si in toamna 2017 ar trebui sa mearga la scoala. vederea ii scade foarte rapid.
  a urmat cineva scoala in sistemul de masa? cum a mers? s-a obtinut aprobare de la minister pentru invatare numai auditiva?
  a urmat cineva homeschooling? s-a primit aprobare de la minister? cum s-au sustinut examenele?
  alfabetul braille poate invatat si acasa? ( eu ca si parinte as putea ajuta copilul in acest sens?) la scoala, o masina de scris in braille sau un calculator ar fi de ajutor?
  scuze pentru atatea intrebari, dar in loc sa gasesc lumina ma afund tot mai mult in ceata si nu stiu ce sa facem; unde sa o apucam.

  multumesc

  • Doamnă Otilia, sunt destul de mulţi din cei ce citesc acest site care au urmat o şcoală de nevăzători, inclusiv eu. Au mai fost cazuri, după revoluţie oricum, a unor nevăzători ce au urmat învăţământul de masă, însă lucrurile sunt diferite de la şcoală la şcoală, aşa cum şi oamenii sunt diferiţi şi sunt capabili de mai multă sau mai puţină înţelegere când e vorba de dizabilităţi. Sfatul meu este să o trimiteţi pe fetiţă la o şcoală de nevăzători, deoarece acolo poate învăţa şi Braille ceea ce îi va fi de folos pe viitor, iar profesorii de acolo sunt instruiţi în mod special să lucreze cu elevi nevăzători. Cât despre învăţarea limbajului Braille acasă, se poate, însă va trebui să aveţi multă răbdare în special când e vorba de scris. De scris în Braille se scrie nu doar cu un piht, adică o maşină de scris specială, ci se poate scrie şi cu punctatorul pe o tabliţă Braille, iar aceasta se face diferit faţă de maşină. Cât despre calculator pot spune că îi va fi util cu siguranţă, însă va putea expploata mai mult această unealtă doar din clipa când va şti să scrie şi să citească. Dacă îmi scrieţi un e-mail prin formularul de contact şi îmi daţi numărul dumneavoastră de teefon vă pot suna şi vom putea lămuri unele din cele mai arzătoare întrebări pe care le aveţi în privinţa aceasta.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: