Partajarea de fişiere în iPhone via Airdrop

În episodul podcast de astăzi puteţi urmări o demonstraţie audio a felului cum se pot transfera fişiere via Airdrop între două iPhone-uri.
Airdrop este sistemul de transfer prin bluetooth oferit de Apple pentru dispozitivele sale care suportă aceasta.
Eu am folosit în prezentarea audio de mai jos un iPhone X şi un SE. Am transferat o carte din Voice Dream Reader de pe un telefon folosind Airdrop, şi am deschis fişierul în acelaşi program pe celălalt telefon.
Există câteva condiţii şi restricţii atunci când e vorba de a folosi partajarea prin Airdrop.
1. Bluetooth trebuie activat pe ambele dispozitive.
2. În secţiunea configurări, general, airdrop trebuie să aveţi recepţionarea fişierelor setată pe opţiunea doar contacte sau oricine. Dacă recepţionarea este pe poziţia oprit va trebui să o comutaţi.
Folosiţi opţiunea oricine doar atunci când aşteptaţi să primiţi un fişier de la un dispozitiv al cărui proprietar nu îl aveţi adăugat în contacte. Ulterior comutaţi pe opţiunea doar contacte.
Astfel, presupunând că aveţi un membru al familiei sau un prieten lângă dvs, iar acela are telefonul în raza dvs, şi dvs îl aveţi adaugat în contacte, atunci nu e nici o problema.
Când veţi face o dublă atingere pe Airdrop destinatar veţi vedea numele acelei persoane, sau numele dispozitivului, aşa cum l-a botezat acela, sau cel implicit, de genul iPhone Adrian.

Odată făcută o nouă dublă atingere pe numele dispozitivului sau persoanei, aceasta va primi o notificare în care este întrebată dacă vrea să accepte fişierul cu numele x de la persoana y. Există opţiunea refuză şi acceptă.
Odată acceptat fişierul aveţi afişată o fereastră în care puteţi alege locaţia sau aplicaţia cu care fişierul primit va fi deschis. sau salvat
Sper să vă fie de folos, şi pentru orice întrebări nu ezitaţi să ne scrieţi fie prin formularul de contact, fie lăsând un comentariu sub articol.
Audiţie plăcută!

Lasă un răspuns