Versiunea Beta 1 a lui Narator în Windows 8.1 Mobile

Windows a fost tot timpul în urmă la capitolul accesibilitate, în sensul că a dotat sistemele de operare sau device-urile cu software la limita cerinţelor legii americane, dar nu a excelat la capitolul manevrabilitate a acestor tehnologii, tocmai de aceea terţe părţi au produs software pentru a acoperi această lipsă ori acest minus. Totuşi, se pare că în ultima vreme, cu presiunea pusă pe sfera IT în privinţa accesibilităţii, cei de la Microsoft înţeleg că a produce software şi hardware accesibil nu este doar un moft a unei mâini de oameni cu nevoi suplimentare, ci o cerinţă imperativă. Astfel că, am fost surprins să aud de versiunea beta 1 a lui Narator care este preinstalat în dispozitivele ce rulează Windows 8.1 Mobile.
După criticile primite la lansarea lui Windows 8 Mobile, referitoare la dotarea săracă la capitolul accesibilitate, şi nu doar pentru nevăzători, dar şi pentru slab văzători, se pare că au început să fie mai preocupaţi de această problemă, mai cu seamă dacă ne gândim că altfel cei cu nevoi speciale vor migra în masă şi exclusiv către sistemele rivale, Android şi iOS.
Aşadar, ascultaţi imprimarea audio de la Tweet-ul de mai jos şi miraţi-vă!
Iertaţi-i însă aerele de star regae a celui ce prezintă produsul. E un track în limba engleză dar sufficient de clar încât să vă faceţi o idee despre cum sună şi cum se comport telefonul Nokia Lumia la acest capitol. Notaţi însă, că produsul este disponibil doar în versiunea 8.1 a lui Windows Mobile, eu însumi având la dispoziţie un 8.0 unde nici pomeneală de aşa ceva.

Să sperăm că vor lua calea ce abună în privinţa accesibilităţii şi cei de la Windows.

Lasă un răspuns