Voice Dream Reader, o aplicaţie cu multiple voci pentru cititul cărţilor electronice pe iPhone

Salutări prieteni. Iată că după destulă vreme revin cu un articol despre o aplicaţie care mie îmi este extrem de utilă, ca unul care este un cititor înrăit.
Este vorba despre aplicaţia Voice Dream Reader pentru iPhone, a cărui utilitate este că transformă experienţa cititului cu voce într-o experienţă de vis.
Ce face mai exact aplicaţia asta? De ce este ea aşa de grozavă?

În primul rând, vă pot spune că aplicaţia aceasta permite să citiţi e-book-uri de f diferite formate cu voce, şi anume nu doar cu vocea implicită a telefonului, dar şi cu vocea Carmen de la Yvona. Bineînţeles că pentru alte limbi, ori pentru engleză vocile sunt numeroase.
Programul permite să sari uşor în carte fie din pagină în pagină, fie în procente. Aplicaţia afişează timpul necesar de citire a cărţii în funcţie de viteza setată la citire şi oferă o mulţime de posibilităţi de marcare. Odată începută cartea, dacă vei apăsa simplul buton pauză, la următoarea deschidere a cărţi vocea îţi va continua citirea din pucntul rămas.
Apoi, e minunată integrarea cu servivcii ca Dropbox, Google Drive sau Microsoft Onedrive. Eu prefer să îmi pun cărţile de pe computer în folderulpublic din dropbox şi apoi să le încarc de acolo când deschid aplicaţia. Odată încărcate în aplicaţie ele pot fi şterse din dropbox. Aplicaţia este capabilă să deschidă cărţi chiar şi din URL-uri direct, dacă aveţi aşa ceva în clipboard.
Există şi posibilităţi de editare destul de avansate, precum şi setări vizuale penru cei ce preferă să folosească programul în mod vizual.
Pentru programul propriu-zis mergeţi în Apps Store la acest link pentru al cumpăra, iar odată programul cumpărat, veţi avea nevoie să cumpăraţi vocea Carmen ori alte voci suplimentare pentru limbi alternative, singurele voci gratuite fiind cele corespunzătoare limbii respective în Voiceover.
Achiziţionarea vocilor suplimentare se face din aplicaţie, din meniul setări, de la butonul gestionare voci.
Pentru un preţ de circa 8 lire pentru aplicaţia propriu-zisă şi 2-3 lire pentru vocile suplimentare cred că aplicaţia face toţi banii şi vă scuteşte de o mulţime de inconveniente cu aplicaţii diferite, pentru diferite formate, şi aşa mai departe.
Sper să revin curând cu o mică prezentare audio a aplicaţiei, dar până atunci puteţi afla mai multe pe site-ul aplicaţiei www.voicedream.com.

1 comentariu publicat

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: