Ce să faci când rămâi pe iPhone X fără voce și totul e blocat.

Salutări din nou dragi prieteni.
Împreună cu noile dispozitive, câteodată, avem și noi surprize. Și astăzi s-a întâmplat să fie una din acele zile pentru mine.
Datorită unei conexiuni proaste de internet Facetime a crăpat, apoi și Siri, apoi și VoiceOver, așa că nu am mai avut nici un control asupra telefonului.
Pentru că se întâmpla să ies în oraș am întrebat pe cineva ce se întâmplă cu ecranul meu, și mi-a spus că a rămas blocat pe Facetime.
Am încercat cu tasta volum mărit și butonul lateral de pornire/oprire să întreprind un restart, dar fără succes. Văzătorii nu puteau face nimic pe ecran, căci totul arăta înghețat, așa că a trebuit să caut o soluție.
Am găsit pe YouTube un filmule’ cu o soluție de resetare a telefonului în mod normal.
E puțin diferită față de alte modele de iPhone pentru că iPhone X nu are butonul home. Așa ca dacă veți ajunge în situații similare faceți așa:
Apăsați butonul volum mărit scurt, apoi volum micșorat scurt, apoi butonul lateral sau cel de oprire/pornire dar de data asta lung, pentru circa 6-7 secunde. Dacă operațiunea e făcută cum trebuie apare logo-ul Apple și telefonul se restartează, dar pentru că eu îl aveam pe cablu conectat la PC, când acesta s-a restartat am auzit și ding-ul de telefon deconectat de la cablu, așa că am fost sigur că restartul a avut loc. Așa a și fost, astfel că după restart toate au revenit la normal.
Așa că sper să vă aduceți aminte de sfat dacă va fi cazul, dar Doamne dă să nu fie nevoie.

3 comentarii publicate

  1. Fix asta am pățit și eu acum și postarea ta m a ajutat foarte mult pt ca timp de o ora m am uitat la el și nu știam ce sa ii fac. Multumesc mult

  2. Bună Adi, la mine pe iphone 12 Mini, după ce i-am dat o resetare telefonului, Voiceover a rămas cumva în aer. Nici nu-l pot închide, nici nu pot naviga prin meniurile telefonului. După indicațiile tale, la mine telefonul se închide de tot, dar voiceover tot nu și-a revenit. Să ai o zi bună.

Lasă un răspuns