Cum ajută aplicațiile GPS nevăzătorii

Bine v-am regăsit dragi prieteni.
Astăzi vă pun la dispoziție ca episod de podcast una dintre lecțiile cu demonstrație făcute pentru studenții din cadrul proiectului Pași spre Independență despre care vorbeam lunile trecute.
Voi demonstra în mob practic cum se poate ajunge la o adresă și apoi înapoi acasă, cu două aplicații standard de GPS cum ar fi Hărți din Apple și Google Maps.
De asemenea, când voi fi la destinație voi adauga un reper sau landmark la ușa acelei locații deoarece respectiva locație este într-un parc.
Aplicațiile menționate de asemenea sunt:

.
Acestea 3, fiind aplicații special dezvoltate pentru nevăzători, au niște particularități speciale.
De altfel ele sunt folosite in conjuncție cu una din cele două aplicații standard, ele neavând încorporate propriile hărți.
Cu siguranță mai sunt destule alte hărți și aplicații disponibile în App Store, și dintre cele standard, și dintre cele pentru nevăzători, dar ele sunt mai puțin cumoscute, folosite, indisponibile în România sau convenabile din punct de vedere al prețurilor.
Episodul are o lungime de circa o oră și jumătate dar prin partea ce constituie navigarea pe stradă se poate trece destul de rapid cu derularea.
Am editat masiv în acea secțiune dar totuși am lăsat destul în înregistrare astfel încât cei curioși de feedback pas cu pas să afle care a fost experiența mea la o ieșire cu bastonul alb și ce a implicat găsirea locației și întoarcerea acasă pe o rută diferită.
Audiție plăcută și cu folos vă doresc.
Lăsați comentariile dvs mai jos dacă aveți informații pertinente despre acest topic sau scrieți-mi părerea dumneavoastră despre ce simțiți în legătură cu ieșirea în public cu bastonul alb și GPS-ul preferat, mai ales dacă e nevoie să ajungeți la locații în carenu v-ați mai deplasat de unii singuri în prealabil.

Lasă un răspuns