Noutățile de accesibilitate în iOS14 și Watch OS 7 – toamna 2020

Odată cu luna septembrie apar noile dispozitive anuale ale lui Apple împreună cu sistemul de operare major pe care acestea vor lucra.
Astfel că în Septembrie 2020 avem iOS14 și Watch OS 7 despre care aș dori să vorbesc puțin.
Nu o să adduce în discuție dispozitivele nou lansate deoarece există informații peste tot despre ele, ci mai degrabă voi arăta ce aduce nou pentru nevăzători aceste actualizări majore și de asemenea voi demonstra o nouă funcționalitate care lucrează cu ceasurile mai vechi, și anume urmărirea spălatului pe mâini.
De asemenea, noutățile fiind multe și importante pe materie de accesibilitate cu Voiceover voi petrece ceva timp cu unele din ele.
Ca să menționez cele mai importante părți, Voiceover la anumite modele de telefoane și iPad a primit recunoașterea caracterelor și a imaginilor, astfel că aceste două funcții combinate pot scoate mai mult pentru Voiceover și utilizatorul său de la aplicații nu prea accesibile din fabricație.
O altă opțiune mult așteptată, pe care o demonstrez de-a lungul episodului podcast este funcția back tap sau tap pe spatele telefonului. Din nou, menționez , această funcție este disponibilă doar de la iPhone X în sus, deoarece are nevoie de particularități hardware care nu sunt disponibile pe modele anterioare lui iPhone X.
Merită cu adevărat urmărit episodul acesta cu demonstrațiile sale despre funcțiile nou adăugate dar și cu demonstrarea practică a opțiunii spălarea mâinilor din Apple Watch.
Dacă vă bucurați și dvs de noile gesturi de pe spatele telefonului spuneți-ne în comentarii ce acțiune le-ați alocat? Ce va făcut să le alegeți pe ele și nu altele?
Vă doresc audiție plăcută, și nu ezitați să întrebați sau comentați.

2 comentarii publicate

  1. Interesante articolele pe care le faci şi foarte utile, mulţumim.
    Trebuie să menţionez totuşi că, pe Iphone 8, gestul back tap, funcţionează

    • Da, între timp am primit o confirmare și de la un deținător de iPhone 8+ care spunea că merge. Am preluat informația respectivă din liste de discuții în engleză, însă nu am testat eu însumi, din moment ce am doar un 11 și un SE. Oricum, mulțumesc de comentariu și de completare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: