Ajustarea setărilor de logare în Mac cu VoiceOver

Pentru cei ce tocmai au început cu Mac astăzi am să prezint o demonstrație audio a felului cum puteți să vă ușurați logarea pe Mac făcând câteva setări în preferințele sistemului, care din păcate, nu vin deodată cu un Mac nou sau cu unul reinstalat pe curat.

Prin urmare, va trebui în primul rând să învățăm sistemul că cititorul de ecran VoiceOver trebuie să pornească odată cu computerul, și să înceapă să vorbbească încă din fereastra de logare.
În al doillea rând, trebuie să alegem opțiunea de logare directă cu parola chiar în utilizatorul principal, altfel la logare vom avea tot timpul o listă derulantă cu care trebuie interacționat pentru a alege utilizatorul principal, cealaltă opțiune fiind utilizatorul vizitator, adică fără drepturi depline asupra computerului.
În al treilea rând, va trebui să modificăm felul cum sistemul se deloghează automat după un timp de inactivitate.
De pildă, mie nu îmi place ideea să reintroduc parola când nu ating computerul pentru cinci minute.
Așadar voi merge să debifez opțiunea respectivă. Pentru dvs probabil acest lucru nu deranjează, sau poate doriți ca sistemul să facă dezautentificare după un timpp mai lung.
Toate acestea le veți putea asculta fiind demonstrate în cadrul episodului podcast de astăzi. Asta pentru că s-a întâmplat să reinstalez Mac-ul pe curat, și prin urmare a trebuit să refac toate setările.
Audiție plăcută, și ca de obicei, comentați, comentați, și întrebați! Toate întrebările primesc răspuns, iar comentariiile dvs pot ajuta și pe alții care întâmpină aceeași dificultate.

Lasă un răspuns