Copierea de text între dispozitivele iOS și Mac – demonstrație audio

Cei de la Apple au lansat începând cu versiunea 9 de iOS o nouă facilitate care permite copierea de texte între dispozitivele iOS, de genul iPhone, iPad sau iPod Touch, și Mac.

Este simplu de tot, practic nu va trebui să faci altceva decât să ai cele două dispozitive deschise, să dai copiere pe unul din ele și să lipești pe celălalt.

Dacă vreți să copiați o linie de cod, sau o adresă de e-mail, ori un număr de telefon puteți folosi în iPhone rotorul pentru a activa opțiunea editare, din care alegeți copiere iar în zona de editare din Mac faceți command V pentru lipire.
Și viceversa funcționează după același principiu.

Imaginați-vă următorul scenariu:
Sunteți într-o deplasare,, dar aveți un pic de tinp și liniște pentru a schița un proiect sau pentru a scrie schița unui articol, raport sau altceva.
Deschideți o aplicație de genul Pages, Word sau Notițe pe iPhone sau iPad și începeți să scrieți, eventual chiar folosind dictarea.
Când ați ajuns acasă, sau la birou luați acele paragrafe cu copy și le puneți cu paste în Mac unde puteți folosi o tastatură fizică cu ajutorul căreia ă puteți ocupa de corecturi și formatare.
Când materialul e gata de a fi trimis sau prezentat îl copiați în forma finită înapoi pe iPhone în aplicația dorită, fie ea Mail, rețea socială
Sau un procesator de cuvinte.

găsiți pe un site o adresă de e-mail către care vreți să scrieți, ori un număr de telefon pe care vreți să îl salvați.
Dați copiere în Mac, și lipire în contacte pe iPhone, sau chiar în Viber ori Skype, și vă faceți treaba pe multiple dispozitive în mod sincronizat.
Hai să zicem că în contacte nu se merită să copiem deoarece dacă salvezi ceva pe Mac în contacte se reflectă si pe iPhone.
Dar să spunem că vrei să copiezi numărul sau adresa cuiva de e-mail pentru a o lipi în secțiunea de căutare prieteni din Skype, Viber sau WhatsApp pe iPhone.
Bineînțeles că pentru asta va trebui să aveți dispozitivele iOS și Mac înregistrate cu același cont iCloud și conectate la aceeași rețea wireless.
Asta e puterea sincronizări prin cloud.

Ascultați o demonstrație audio a celor de mai sus urmărind episodul podcast de mai jos.