Audacity cu cititoarele de ecran – partea 1

Astăzi am să vă arăt în episodul podcast de unde puteți descărca un program de editare audio gratuit care este folosit de mii de podcasteri pentru înregistrări și interviuri. Este vorba de Audacity care este gratuit, și care are o mare comunitate în jurul lui, gata fiind să vă ajute să vă îndepliniți treburile din sfera audio.
Gata cu programe vechi și scumpe care de abia sunt accesibile.
Acesta este accesibil și cu Jaws și cu NVDA, demonstrația audio făcută fiind cu NVDA. Exista și un script de Jaws, și un beta addon de NVDA pentru Audacity însă eu am folosit programul așa cum este.
Programul poate fi descărcat de la www.audacityteam.org și este disponibil pentru Windows, Mac și Linux.
Versiunea de Windows este 2.4.2 iar pentru Mac este o versiune mai veche care este accesibilă cu Voiceover, dar nu ultimele versiuni.
Există destulă documentație pentru program, inclusiv o secțiune de accesibilitate în manualul Audacity, însă din păcate în engleză.
De-a lungul a 3 sau patru episoade podcast o să vă ajut să înțelegeți cum funcționează programul, care sunt scurtăturile de taste folosite, cum se selectează, gestionează și mixează track-urile audio în acest program, iar odată parcurse aceste episoade să puteți avea niște aptitudini de bază în ceea ce privește lucrul cu Audacity, pentru un task cum ar fi podcastul, sau editarea unei cărți audio, etc.
Așadar ascultați demonstrația din această primă parte și țineți aproape pentru următoarele episoade. Ați putea face lucrul acesta abonându-vă la site prin e-mail folosind formularul din bara laterală.
Alternativ, puteți activa notificări de episoade noi la clientul dvs de ascultat podcast ca să știți de fiecare dată când ceva nou apare pe canalul de podcast Nevăzător.ro.
Audiție plăcută.

2 comentarii publicate

    • Salut. Nu știu dacă voi face așa ceva din moment ce video eidtorul din Windows e destul de slabuț și nu e nici foarte accesibil cu cititoarele de ecran. Oricât ne-am dori noi nevăzătorii să facem editare video asta nu se poate, sau cel puțin nu mai mult decât a tăia/decupa un video și a-l salva într-un format diferit. Cam la atât se poate limita un nevăzător în materie de gestionare fișiere video. Toate cele bune.

Lasă un răspuns