Aplicaţia Biblia pentru iOS de la You Version

Astăzi vreau să vă prezint o aplicaţie care mie mi se pare extrem de utilă şi care este de asemenea accesibilă pe majoritatea platformelor, deşi demonstraţia din episodul podcast de azi este realizată folosind versiunea iOS.
Este vorba de aplicaţia Biblia, care, după cum cred că reiese destul de clar şi din denumire, oferă citirea şi studierea Bibliei pe dispozitivele iOS, dar nu numai.
Practic aplicaţia oferă câteva versiuni ale Bibliei, şapte în româneşte dacă nu mă înşel, plus o mulţime în engleză precum şi în alte limbi.
Aplicaţia are inclusiv interfaţă în limba română, şi o comunitate de utilizatori români care creşte de la o zi la alta.
Aplicaţia permite distribuirea planurilor de citire, a versetelor şi pasajelor care vă motivează sau inspiră, precum şi a planurilor de citire pe care doriţi să le parcurgeți în grup.
De fapt, este unealta ideală pentru cei ce fac studiu biblic, în mici grupuri de exemplu, sau chiar pentru comunităţi întregi.
Puteţi adăuga prieteni în funcţie de agenda pe care aplicaţia o poate scana automat, sau puteţi invita manual, inserând adresa de e-mail a respectivei persoane.
Există posibilitatea de citire a textului în mod comparativ, trimiteri, note de subsol, sau chiar adăugarea de notiţe. Planurile de citire a Bibliei sau a diferitelor teme devoţionale vă pot ajuta să parcurgeți topicele interesante, chiar împreună cu alţii, iar astfel de planuri pot dura de la câteva zile până la un an, depinde de tematică sau tipul planului.
De pildă, eu citesc Biblia într-un an după un plan de Billy Graham iar aceste conţine pasajele ce trebuie citite, plus un mesaj devoţional scris chiar de autorul mai sus amintit, dar şi un mic formular unde tu poţi adăuga propriul comentariu despre cum sau în cel fel te-a ajutat mesajul zilei.
Saltul între cărţi, capitole şi versete se poate face foarte simplu, fie folosind funcţia de căutare, fie pe via dublu tap pe numele cărţii, apoi pe numărul capitolului.
Pentru unele din versiunile de Biblii există chiar şi versiune audio, în cazul în care vă aranjează mai bine ascultarea unei voci înregistrate, decât citirea cu ajutorul vocii din VoiceOver.
Eu unul folosesc aplicaţia cu succes de câţiva ani buni, şi nu simt nevoia de altceva pe partea de citire a Bibliei, cel puţin pe platforma iOS.
Există versiune aproape la fel de bună şi pe Android, există o aplicaţie creată de o terţă parte şi pentru Mac, dar pentru Windows şi Linux trebuie citit în browser.
Pentru a putea folosi funcţia de adăugare şi împărtăşire a activităţii din aplicaţie cu alţi prieteni, trebuie să vă creaţi un cont pe Youversion pe care apoi îl puteţi folosi pe orice platformă. Dacă vreți să descărcaţi aplicaţia pe dispozitivul dvs iOS sau Android, fie că e tabletă sau telefon mergeți la Bible.com/app folosind chiar dispozitivul pe care vreți să îl utilizaţi cu aplicaţia Biblia şi descărcaţi folosind linkul marcat cu platforma dvs, Android sau iOS. Dacă vă place aplicaţia, sau dacă aveți întrebări, nu ezitaţi să ne scrieți prin formularul de comentarii şi chiar să mă adăugaţi ca prieten în aplicaţie.
. Ascultă demonstraţia audio, cât şi alte detalii despre Biblia pentru iPhone, urmărind episodul podcast de azi.

Lasă un răspuns