Setarea unui Apple TV 4K de către un nevăzător

Am cumpărat de curând un Apple TV4K care să îl înlocuiască pe cel de generația a treia căci era de destulă vreme în wishlist.
Pentru mine ca nevăzător avantajul constă doar în faptul că am o interfață mai prietenoasă, un mod mai facil de a naviga și tasta pe TV și voi fi pregătit pentru un televizor care să și suporte 4K. Momentan am un JVC care este HD însă nu suportă 4K, dar oricum acesta joacă doar rol de monitor.
Experiența de instalare și setare a uni Apple TV nu e dificilă deloc și ponte fi făcută de către un nevăzător fără ajutor, atâta vreme cât acesta știe că are un televizor sau monitor pornit, iar acesta este setat să primească sursă dintr-un cablu HDMI.
Eu practic am înlocuit doar cutiuța TV-ului păstrând aceleași cabluri, HDMI și cablu de alimentare.
M-am bucurat că setarea acestui model nu necesită tastarea unei parole de Wi-Fi pe o telecomandă cu 5 butoane, ci, apropiind iPhone-ul de TV am primit pe iPhone un ecran care îmi permitea să împerechez telefonul cu Apple TV doar pe baza unui cod de 4 cifre care trebuie tastat pe telefon. De acolo înainte, telefonul funcționează și el ca o tastatură sau telecomandă după nevoie. Vă voi spune mai multe despre asta într-un episod viitor, însă până atunci ascultați unboxing-ul de azi și setarea unui Apple TV până se ajunge în ecranul principal sau home page. Practic, un homepage de TV are multe asemănări cu o pagină de aplicații din iPhone.
Telecomanda lui 4k vine cu Siri, și un mic trackpad care permite gesturi și apăsarea pe el pentru confirmare. La apăsare, se simte feedback/ul haptic ca la butonul lui iPhone 7, 8 și celelalte care au buton home fix cu asemenea feedback.
Rezumând, Apple TV este o soluție facilă, accesibilă și nu foarte scumpă dacă sunteți interesați de conținutul digital.
Atenție, Apple TV nu are de a face mimic cu canalele TV furnizate de rețeaua de cablu TV, ci doar cu conținutul digiital overt de diverși providers ca Youtube, Netfilx, NowTV Apple TV+, Disney+ și alții din aceeași gamă.
De asemenea, sunt și marii jucători din industria muzicală, dar și podcastul și aplicații de gestionare a unei case inteligente. Dacă mai adăugăm la acestea și colecția de jocuri de la Arcadia din Apple atunci oferta acestui dispozitiv devine foarte tentantă, iar acest mic dispozitiv ar putea fi cel care este cel mai des partajat cu membrii familiei.
Audiție plăcută, și spuneți-mi care este experiența dvs cu acest dispozitiv dacă l/ați probat deja.

Lasă un răspuns